Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) 2024 yılı ikinci taksit ödemeleri için son tarih yaklaşmakta. Ödemeler 1 Temmuz'da başladı.MTV ödemelerini, vergi daireleri, PTT ve banka şubeleri aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca, dijital vergi dairesi, bankaların internet siteleri veya mobil uygulamaları üzerinden de ödeme yapmanız mümkün.

Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyon 40'lı rakamlara inecek Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyon 40'lı rakamlara inecek

Ödemelerini zamanında gerçekleştirmeyenlere %4.5 faiz uygulanacak

Mükelleflerin, ödeme süresi bitmeden işlemlerini tamamlamaları önem taşıyor. 31 Temmuz’a kadar ödemelerini gerçekleştirmeyenler için her ay %4,5 oranında gecikme faizi söz konusu olacak. Ayrıca, borçların zamanında ödenmemesi durumunda vergi dairesi e-haciz uygulaması başlatabilir.Araç muayenesi için de MTV dahil vergi borçlarının ödenmiş olması şarttır. 2023 yılına ait Gelir Vergisi ikinci taksit ödemeleri de 31 Temmuz Çarşamba günü son bulacak.

MTV nedir?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), araç sahiplerinin yıllık olarak iki kez ödemekle yükümlü olduğu bir vergidir. Bu vergi, karayolu taşıtlarının yanı sıra, uçak, helikopter ve motorlu deniz araçları için de geçerlidir.

MTV ödemesi neye göre belirlenir

MTV ödemesi, araçların çevreye saldığı emisyon miktarı, aracın yaşı ve koltuk kapasitesine göre belirlenir.Araç trafik sicil kaydı yapıldığında MTV ödemeleri başlar ve ilk taksit Ocak ayında, ikinci taksit ise Temmuz ayında ödenir. Verginin ödenmesi, aracın sicil kaydı süresince zorunludur.

Kaynak: Haber Merkezi