EYT için önemli değişiklik: Yeni dönem başlıyor EYT için önemli değişiklik: Yeni dönem başlıyor

Geçinemediği için çalışmak zorunda olan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmemesi tepkilere neden olmuştu. 5 bin liralık ikramiyeden 1,6 milyon civarında Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçinin yanı sıra emekli muhtar, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri de yararlanamadı. Konuyla ilgili devreye giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışan emeklilere ikramiye verilmesi için talimat verdi. 5 bin TL ikramiye ödemelerinin aralık ayı içerisinde emeklilerin hesaplarına yatırılması bekleniyor. 

Teklif Meclis'e geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan emeklilere de tek seferlik 5 bin liralık ödeme yapılacağını belirterek, "İnşallah önümüzdeki hafta teklifimizi meclisimize sunacağız. İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve Bağ-Kur'lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkanından faydalanacak." ifadelerini kullandı. 

İkramiye düzenlemesiyle ilgili açıklamada bulunan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalışan emeklilere de 5 bin TL verilmesine ilişkin detaylı bir çalışma var. Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak." demişti.

İkramiyeler aralık ayında yatırılacak

Düzenlemenin bu hafta Meclis'e sunulması bekleniyor. İkramiye teklifinin Meclis'te kabul edilmesinin hemen ardından çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi başlayacak. Ödemelerin aralık ayı içerisinde yapılması bekleniyor. 

Editör: Şehir Gazetesi