Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Kumköy köyü yakınlarında dün başlayan orman yangını söndürüldü. Yangın, anız yakılmasından kaynaklanmış ve ormanlık alana sıçramıştı. Yangına 9 helikopter, 6 uçak ve kara araçlarıyla 540 personel müdahale etti. Kumköy ve Büyükanafarta köyleri arasındaki yol kapatılırken, Büyükanafartar köyü tahliye edildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’de 575 hektarlık alanın etkilendiğini duyurdu. Gelibolu'daki yangının güçlerini bölmesine neden olduğunu aktaran Yumaklı, "Şu an itibarıyla bu yangınla alakalı son kontrollerimizi yaptık. 2 saati aşkın süredir şiddetli rüzgar ile bazı sönen yerlerin yeniden aktif olabilir mi diye kontrol ettik" dedi.

Son seçim anketi sonuçları belli oldu: CHP zirveyi koruyor Son seçim anketi sonuçları belli oldu: CHP zirveyi koruyor

2 kez alanın üzerinden geçtiklerini de vurgulayan Yumaklı, yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Boşaltılan köylerde yaşayanların da evlerine dönebileceğini ifade eden Yumaklı, Çanakkale'de 5 gün etkili olacak şiddetli rüzgarlar için de uyarılarda bulundu. Bakan Yumaklı, sıcak havaya karşın vatandaşları bölgede yapılan pikniklere karşı ateş yakılmaması konusunda uyardı.

Soğutma çalışmalarının devam edeceğini vurgulayan Bakan Yumaklı, Çanakkale Boğazının gemi trafiğine açılmasının önünde bir engel olmadığını belirtti.

Editör: Şehir Gazetesi