CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD'ye hareketinden önce İstanbul Havalimanı'nda açıklama yaptı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özel, kendisinin Türkiye'de olmadığı dönemde Ensar Aytekin'in genel başkanlığa vekalet edeceğini açıkladı.

BM Genel Kurulu'nun yanı sıra Sosyalist Enternasyonal'in de New York'ta toplanacağını bildiren Özel, Türkiye'yi temsilen bir konuşma yapacağını, İsrail'in saldırılarının birinci gündem maddesi olacağını söyledi. 

AB üyeliğine işaret eden Özel, Almanya'nın tutumunun önemli olduğunu bildirdi. Avrupa dışındaki ülke ve oluşumlara da dikkat çeken Özel, kişisel ilişkiler yerine kurumsal ve güçlü ilişkinin önemine değindi.

Özel ayrıca okullarda öğrencilere yemek verilmemesi üzerinden iktidarı eleştirdi. CHP lideri, şunları söyledi:

- Bir öğün sıcak yemek veremeyecek mekanı, personeli, olmayan beş yıldızlı otel mi olur. Ne konuştuğunu bilmeyen bir vaka ile karşı karşıyayız. Okullar hijyen anlamında korkunç durumda. 30 bin personel alımı doğru ama rakam yetersiz. 

- Tüm okulları ziyaret edeceğiz. Okulun koşullarını görmek suretiyle ziyaretimizi yapacağız. Gittiğimiz yerde bize ihtiyaç varsa orada iktidardaysak elimizi yaşın altına sokup biz orayı pırıl pırıl, tertemiz, mikropsuz yapmaya talibiz. Personel gelene kadar camlar silinecekse biz oradayız. Ama tabii ki devlet asli görevini terk etmesin. Yetişemedikleri yerde biz oradayız. Mikrobun partisi yok.

- Heyetlerimizde hekimler, eczacılar, hemşireler... Okulları sağlık eksenli, siyaset dışı bir ziyaretle gezmek ve oralara gücümüz neticesinde katkı sağlamak... Yapıcı ve siyasi amacı olmayan çabalarımızı tüm alanlarda devam ettireceğiz. Karşımızda rezalet gibi okulları beş yıldızlı otel gibi gören bir göz ve bir gözlük olduktan sonra biz buraya başka bir gözle bakmak ve başka bir elle dokunmak zorundayız.  Hakkınızı helal edin, geldiğimizde yeniden birlikte olacağız.

 İstanbul il başkanımız ve genel başkanvekilimiz o toplantıyı yönetecekler. Altı genel başkan yardımcımızı görevlendirdik. İBB Başkanımız toplantının bir kısmına katılacak. Ben kendisiyle dün akşam baş başa bir görüşme yaptım, kendimiz de bunu değerlendirdik. Biz her ihtimali göz önüne alıyoruz.

Böyle bir gündemin yerleşmesine izin verilmemesi gerekir. Böyle bir saçmalık, şuursuzluk yok. Türkiye'ye böyle bir ayıbı yaşatacaklarını düşünmüyorum. Demokrasi tokadından ders almadınız mı? Geçen seferki demokrasi tokadından ders almadıysanız millet çok daha şiddetlisini atar.        

Ekrem İmamoğlu'ndan 'cumhurbaşkanlığı adaylığı' açıklaması Ekrem İmamoğlu'ndan 'cumhurbaşkanlığı adaylığı' açıklaması

- Tut ki biz ABD'deyken oldu, hemen geri döneriz. Ben öyle bir güne uyanacağımızı inanmıyorum. A'dan Z'ye bütün ihtimalleri gözeten bir tutum içindeyiz. 

"Ortada bir kriz yok"

 Sayın Mansur Yavaş'ın bu meselede aldığı tutumu çok yapıcı buluyorum... Önümüzdeki hafta üçümüz bir araya geleceğiz, ortada bir kriz falan yok arkadaşlar... 

CHP'deki mutabakat iç tartışmaların hem partiye hem de ülkeye ihanet etme noktasındadır. Bundan sonra bu tip tartışmaları körükleyecek olanlarla bizim yürüyecek bir yolumuz yok. Mutabakatımız iktidar yönündedir, bu yolda el ele yürüyeceğiz. Mansur Bey gönül bağını kesti, benim belediye başkanımın gönlünde olmayanın benim gönlümde yeri yok zaten.    

Kaynak: Haber Merkezi