Gazeteci Murat Sabuncu, CHP'deki iç dinamikleri mercek altına alan kapsamlı bir araştırma gerçekleştirdi. T24'te yayımlanan son yazısında, parti içindeki üst düzey isimlerle yaptığı görüşmeler neticesinde, CHP'de belirgin bir iç çekişmenin yaşandığını tespit ettiğini belirtti.

"Ağustos sonrası hareketlenebilir..."

Parti içinde Eylül ayındaki Tüzük Kurultay’ına odaklanıldığına dikkat çeken Sabuncu, Kılıçdaroğlu, Özel ve İmamoğlu’nun değişik gruplarla görüşmeler yaptığını, Ağustos sonrası CHP içinin hareketlenebileceği bilgisini paylaştı.

Murat Sabuncu yazısında şunları aktardı:

“Türkiye adına yaşanacak kayıp; ekonomiden dış politikaya memleketin savrulduğu süreçte alternatif bir iktidar alanının gücünün zayıflaması ile mevcut iktidarın, Tayyip Erdoğan’ın elinin rahatlaması. CHP adına yaşanacak kayıp olası bir iktidar şansının içerideki tartışmalar nedeniyle yeniden kaybedilmesi.

Yaptığım konuşmalarda bu iki riski sorduğum büyük bir ilin milletvekili şöyle bir cümle kurdu:

“Murat Bey seçimlere daha vakit var. Partideki irini şimdiden patlatıp yola daha güçlü devam etmeliyiz.”

“İrin derken?” diye sordum. Şöyle yanıt verdi:

“Mevcut yönetim tabii. Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin Genel Kurul’da konuşmasına bile tahammülleri yok. Özgür Özel partide herkesi kucaklayan bir politika uygulayamadı.”

Özel’den Erdoğan’a özür yanıtı: Ben üstüme düşeni yaptım sıra Erdoğan’da Özel’den Erdoğan’a özür yanıtı: Ben üstüme düşeni yaptım sıra Erdoğan’da

Bir başka isim. Eski bir belediye başkanı şunları söyledi:

“Normalleşme diyerek bitmiş partiye can suyu verdiler.”

Konuştuğum başka bir CHP’li milletvekili şunu anlattı:

“Kemal Bey uzun süre genel başkanlık yaptı. Partiyi başarılı bir sonuca ulaştıramadı. Hala partinin içinden elini çekmedi. Anketler bizi birinci parti gösteriyor. Ne istiyorlar iyi giden sistemden?”

Bir süre evvel Özgür Özel normalleşme konusunda eleştiri yapan Kılıçdaroğlu’na açıktan “Biz birinci parti olmanın sorumluluğunu yerine getiriyoruz. Kılıçdaroğlu hiçbir zaman birinci partinin lideri değildi. Olsaydı o da benim dediğimi yapardı” diye yanıt vermişti.

Peki içeride şimdilik sessiz giden bu karışıklık nereye evrilir? Yanıtı için farklı isimler benzer bir noktayı anlatıyor:

“Eylül ayı önemli. Tüzük Kurultay’ı var. Ertelenme ihtimali de olsa karşılıklı gruplar birbirine hamle yapabilir. Şu anda üç isim Kılıçdaroğlu, Özel ve İmamoğlu değişik gruplarla görüşmeler yapıyor. Ağustos sonrası CHP içi hareketlenebilir.”

Kaynak: Haber Merkezi