ABD, Netanyahu'nun İsrail'in savaştan sonra Gazze'nin güvenliğini kontrol altına alacağı yönündeki yorumlarına açıklık getirilmesini istedi. Açıklama talebi ilk olarak Kan kamu yayıncısı tarafından bildirildi ve ABD'li bir yetkili raporu The Times of Israel'e doğruladı.

Macron'un çağrısı sonrası ilk açıklama: Fransa'nın pozisyonu değişmedi

Bir Fransız siyasi yetkili, Başbakan Netanyahu'nun Cumartesi gecesi düzenlediği basın toplantısında Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a yönelik eleştirisini reddetti.

Yetkili, Macron'un İsrail'in Hamas'a karşı eylemi konusundaki 'pozisyonunu değiştirmediğini' ancak Fransa cumhurbaşkanının İsrail'in Gazze'deki Filistinli sivillere zarar vermemek için daha fazlasını yapabileceğine ve yapması gerektiğine inandığının altını çizdi.

Macron dün İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye özel bir röportaj vermiş ve 'Fiilen, bugün siviller bombalanıyor. Bebekler, kadınlar, yaşlı insanlar bombalanıyor ve öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve hiçbir meşruiyeti yok. Bu yüzden İsrail'i durmaya çağırıyoruz' demişti.

DSÖ'den 'derhal insani ateşkes' çağrısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) insani ateşkes çağrısında bulundu. Genel Direktör Tedros Adhanom Ghebreyesus, X'te yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

'DSÖ, sağlık çalışanlarının, yaşam destek ünitesindeki bebekler de dahil olmak üzere yüzlerce hasta ve yaralı hastanın ve hastanede kalan yerinden edilmiş kişilerin güvenliği konusunda ciddi endişe duymaktadır. DSÖ, hayat kurtarmanın ve korkunç düzeydeki acıları azaltmanın tek yolu olarak bir kez daha Gazze'de insani ateşkes çağrısında bulunuyor.'

MSB duyurdu: Bir askerimiz şehit oldu MSB duyurdu: Bir askerimiz şehit oldu

Avustralya dışişleri bakanından İsrail'e hastanelere yönelik saldırıları durdurma çağrısı

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, İsrail'e hastanelere yönelik saldırılarını durdurma çağrısında bulunarak, Gazze'ye yönelik saldırıda meydana gelen sivil ölümleri ile ilgili endişelerini dile getirdi. Pazar günü ABC'nin Insiders programına konuşan Wong, 'Hastaneler ve tıbbi tesislerle ilgili olarak şunu belirtmek isterim: uluslararası insani hukuk hastanelerin, hastaların ve sağlık personelinin korunmasını gerektirir' dedi.

Netanyahu tek başına kaldı

Başbakan Benjamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Bakan Benny Gantz düzenledikleri ortak basın toplantısında Başbakan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Netanyahu bakanları da yanına alarak birlik mesajı vermek istedi ancak ortaya çıkan görüntü kısa sürede İsrail'in gündemine birinci sıradan giriş yaptı.

Toplantı sırasında objektiflere takılan bir karede Netanyahu'nun yalnız kaldığı, bakanların kendi aralarında konuştuğu görüldü. The Jerusalem Post bu görüntüleri 'Netanyahu tek başına, Gallant ve Gantz bir arada: Bin kelimeye bedel bir resim' başlığı ile okurlarına sundu. Haberde şu ifadeye yer verildi;

'Netanyahu, Gallant ve Gantz ortak basın toplantısı düzenledi ancak üçlünün özel bir fotoğrafı yerine tuhaf bir durum ortaya çıktı.'

Editör: Şehir Gazetesi