Ev sahipleri ve kiracılar, Maliye'nin dikkatini çekti. Elden kira ödeyenler için büyük cezalar uygulanabilir. Vergi uzmanı Ozan Bingöl, milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren önemli bir uyarıda bulundu ve bu kurala uymayanlara aylık 3 bin TL'ye kadar ceza kesilebileceğini belirtti.

Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyon 40'lı rakamlara inecek Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyon 40'lı rakamlara inecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirlerinin doğru şekilde beyan edilmesini sağlamak için mülk sahiplerinin daha sıkı bir denetimden geçirileceğini ve kiralık işyerlerinde yerinde incelemelerin gerçekleştirileceğini duyurdu.

Bu yeni uygulama ile ev sahipleri ve kiracılar arasındaki finansal ilişkilerde daha fazla şeffaflık sağlanması amaçlanıyor. Vergi uzmanı Ozan Bingöl, hem ev sahiplerine hem de kiracılara kira beyanlarının düzenli olarak vergi dairelerine yapılmasının önemini vurgulayarak önemli hatırlatmalarda bulundu.

Elden poşetle ödeyin

Ozan Bingöl’ün paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

“Aylık 500 lira ve üzerindeki konut kiralarını bankadan veya PTT üzerinden ödeme zorunluluğunuz bulunuyor.Eğer bu şekilde ödeme yapılmazsa, hem kiracıya hem de ev sahibine her ay için ayrı ayrı 3.000 lira ceza uygulanacak. Ancak, örneğin 10 milyon liraya bir daire alırsanız, elden poşetle ödeme yapmanız mümkün.”

Kaynak: Haber Merkezi