Instagram'a erişim yasağından sonra bir yasak da çocuklar arasında popüler olan Roblox'a geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) sitesinde yer alan bilgiye göre Amerikan video oyunu geliştiricisi Roblox Corporation'ın aynı adlı oyunu, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellendi.

Konuya ilişkin BTK’nın sitesinde şu açıklama yapıldı:

İmamoğlu'na siyasi yasak fiilen onaylandı İmamoğlu'na siyasi yasak fiilen onaylandı

“roblox.com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir.”

Roblox nedir?

Oyun içeriğinde bulunan boş ve üç boyutlu bir resim tuvali düşünelim. Bu resmi oyuncuların kendileri tamamlaması ve çevrimiçi platformda takım kurulabilen bir oyundur. Gelişmiş sohbet filtresi sayesinde su istimale açık olmadığı düşünülüyor. Şikayet edilen oyun odaları anında kapatılmak suretiyle gerekli önlemler alınıyor. İçerisinde oyun oynamak için robuk para birimi bulunduğundan zaman içerisinde gerçek para birimi açısından çocuklar robuk almak için ebeveynlerine yalvarabilir.

Yarış, rol yapma oyunları, simülasyon ve engel aşma gibi pek çok çeşidi kapsayan oyunun yüz milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunmaktadır. 

Kaynak: Haber Merkezi