Lübnan Sağlık Bakanı Firas Abiad, İsrail’in bugün Lübnan’a düzenlediği hava saldırılarında 51 kişinin hayatını kaybettiğini, 223 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Lübnan'ın güney ve doğu bölgeleri ile başkent Beyrut'un kuzeyine düzenlediği hava saldırılarında ölü sayısı 23'e, yaralı sayısı 97'ye yükseldi.

srail Ordusu Kuzey Komutanlığı Komutanı Ori Gordin, Hizbullah ile yaşanan çatışmalarda "yeni bir aşamaya girdiklerini" savunarak Lübnan'a olası kara saldırısı için hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti.

Çatışmalarda "yeni bir aşamaya girdiklerini" söyleyen Gordin, 23 Eylül'de başlayan hava saldırılarıyla Hizbullah'a "önemli bir darbe" indirdiklerini ileri sürdü. Gordin, bölgede "güvenlik durumunu değiştirmeleri gerektiğini" ve İsrail ordusunun Lübnan'a olası kara saldırısına "güçlü şekilde" hazır olması gerektiğini kaydetti.

İsrail savaş uçaklarının aralıksız bombardımana tuttuğu Lübnan'da, sağlık sistemi alarm verirken ilaç stoklarına dair açıklama geldi.

Lübnan İlaç İthalatçıları ve Ecza Depoları Sendikası Başkanı Joseph Garib, ülkede beş aylık ilaç stoklarının olduğunu söyledi.

Lübnan'da halihazırda eczanelerde ilaca ulaşım kolaylıkla sağlanabiliyor ancak ilerleyen günlerde savaşın büyümesi halinde bir risk var. Joseph Garib, savaş yaralılarının tedavisinde kullanılan ilaç stoklarının dört ay yetebileceğini ifade etti.

Hava saldırılarında 10 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, başkent Beyrut’un kuzeyinde yer alan Keservan bölgesindeki El-Muaysira beldesine İsrail ordusu tarafından hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.

ABD'de başkanlık yarışı için oy verme işlemi başladı ABD'de başkanlık yarışı için oy verme işlemi başladı

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, İsrail saldırılarına maruz kalan Lübnan vatandaşlarına vize ve oturum prosedürlerinin kolaylaştırılması talimatı verdi.

İngiltere Başbakanı, İsrail-Hizbullah arasındaki çatışmaların şiddetlenmesine ilişkin açıklamasında İngiliz vatandaşlarının Lübnan’dan ayrılmaları çağrısı yaparak, “Gerçekten ama gerçekten net olmamız çok önemli: şimdi ayrılma zamanı” dedi.

İngiltere Savunma Bakanlığı ise, İngiliz vatandaşlarının muhtemel tahliyesi durumunda Güney Kıbrıs’taki üslerde bulunan 500 askere ek 700 asker daha gönderileceğini açıkladı.

İsrail, Güney Lübnan'a kapsamlı hava saldırısı başlattıklarını açıkladı. Beyrut'un kuzeyindeki köyler hava saldırısıyla hedef alınıyor.

Saldırılar Şii köyü Maaysrah'ta yoğunlaştı.

Kaynak: Haber Merkezi