Rus bakandan bomba iddia: Türkiye... Rus bakandan bomba iddia: Türkiye...

Açıklamaya göre İsrail ordusunun Şati Mülteci Kampı ile Tuffah Mahallesi’ne düzenlediği saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu en az 42 Filistinli öldü.

Kurtarma çalışmaları sürüyor

İsrail'in Gazze Şeridi'nin sekiz tarihi mülteci kampından biri olan Şati'deki evlere düzenlediği saldırıda 24 kişi hayatını kaybetti.

Tuffah mahallesindeki evlere düzenlenen saldırıda ise 18 Filistinli öldürüldü.

Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Görgü tanıkları saldırının deprem etkisi yarattığını, altıdan fazla füze düştüğünü söyledi.

İsrail ordusundan açıklama

İsrail ordusu kısa bir duyuru ile, "Kısa bir süre önce IDF savaş uçakları Gazze Şehri bölgesinde Hamas'a ait iki askeri altyapı tesisini vurdu" açıklamasında bulundu.

Daha fazla detayın yakında açıklanacağı belirtildi.

"Halkımıza karşı ihlallerin bedelini ödeyecekler"

Hamas, İsrail'in askeri altyapısını vurduğu iddiası hakkında yorum yapmadı.

Şati saldırısına ilişkin açıklamasında "İsrail'in yerleşim alanlarını bombalandığını, çocuklara, kadınlara ve yaşlılara karşı yeni bir katliam yaptığını" belirtti.

Hamas açıklamada saldırıların sivil halkı hedef aldığını belirtti ve "işgal güçleri ve onun Nazi liderleri halkımıza karşı işledikleri ihlallerin bedelini ödeyecekler" dedi.

İsrail iki bölgeye odaklandı

Savaşın üzerinden sekiz aydan fazla bir süre geçmesine rağmen İsrail'in ilerleyişi, güçlerinin henüz ele geçiremediği son iki bölgeye odaklanmış durumda: Gazze'nin güney ucundaki Refah ve merkezdeki Deyr el-Belah çevresi.

Bölge sakinleri İsrail tanklarının son günlerde Refah'ın batı ve kuzey bölgelerine yönelik saldırılarını derinleştirdiğini söyledi.

İsrail güçleri birçok bölgeyi havadan ve karadan bombalayarak insani yardım bölgesi olarak tanımlanan bölgelerde yaşayan birçok aileyi kuzeye doğru göç etmeye zorladı.

Editör: Şehir Gazetesi