Bursa'nın Gemlik ilçesinde 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD saat 10.42'deki depremin derinliğini 8,98 kilometre olarak açıkladı.

Deprem Bursa'nın geneli ve İstanbul'un büyük bir kısmında da hissedildi.

İlk belirlemelere göre can ya da mal kaybı meydana gelmedi. Deprem vatandaşlar arasında paniğe neden oldu.

Özellikle yüksek katlı binalarda yaşayan veya çalışan vatandaşlar sokaklara çıktı.

İmamoğlu'na siyasi yasak fiilen onaylandı İmamoğlu'na siyasi yasak fiilen onaylandı

3 dakika sonra artçı 

Sarsıntıdan 3 dakika sonra bölgede 4,5 büyüklüğünde bir artçı meydana geldi. Bu depremin derinliği de 7 kilometre olarak kaydedildi.

Bakan Yerlikaya'dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depreme ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Yerlikaya, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir." dedi.

Bursa Valisi: Yıkılan bina yok

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da bir açıklama yaptı. NTV'ye konuşan Demirtaş,  kentte yıkılan bir bina olmadığını söyledi. Demirtaş, "Vatandaşlarımızın panik yapmasına gerek yok, gerekli bütün önlemleri alıyoruz." diye konuştu.

Gemlik Belediye Başkanı: Olumsuz durum yok 

Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan da ilk belirlemelere göre can ya da mal kaybı olmadığını söyledi. Kırsaldan da muhtarlar aracılığıyla bilgi aldıklarını ve burada da olumsuz bir duruma rastlanmadığını söyleyen Sertaslan, "Sarsıntının etkisiyle ciddi bir endişe ve korku hali var. Umarız artçı sarsıntılar yaşamayız." dedi.

İstanbul'da da olumsuz ihbar yok

Depremle ilgili açılama yapan İstanbul Valisi Davut Gül de kentte can ya da mal kaybı olmadığını söyledi. Gül, "Konuyla ilgili AFAD ve ilgili birimlerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Editör: Şehir Gazetesi