SGK, PTT ve TROY, emeklilere yönelik avantajları artırmak amacıyla bir işbirliği protokolü imzaladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, törende yaptığı konuşmada, “Türkiye Yüzyılı'nın emektarlarına daha huzurlu ve refah bir yaşam sağlamak için çeşitli adımlar atıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024’ü “Emekliler Yılı” olarak ilan etmesiyle birlikte, Bakan Prof. Dr. Vedat Işıkhan liderliğinde kamu ve özel sektörle işbirliği yapıldığını belirten Aydın, emeklilere çeşitli avantajlar sunulacağını ifade etti.

Aydın, “Emeklilerimiz için önemli avantajlar ve ayrıcalıklar sağladık. Bu süreçte bakanlık ve kuruluşlarımızla önemli ilerlemeler kaydettik” şeklinde konuştu.

Emeklilere yönelik yapılan anlaşmalar kapsamında giyimden ulaşıma, gıdadan ev eşyalarına kadar birçok alanda indirimler uygulanacak.

Aydın, sosyal güvenlik il müdürlüklerinin 3.700’den fazla firma ile anlaşma sağladığını söyledi. Ayrıca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı şehirlerarası yolculukta emeklilere yüzde 20, demir yolu taşımacılığında ise yüzde 10 indirim sunacak. PTTcell, emeklilere uygun fiyatlı konuşma ve internet hizmeti sunarken, PTT Kargo emeklilere yüzde 20 indirim sağlayacak.

Emeklilere, PTT misafirhanelerinde 2024 yılı boyunca yüzde 15, PTT lokal ve sosyal tesislerinde ise yüzde 20 indirimler uygulanacak. Aydın, bu çalışmalara destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

SGK Başkanı Raci Kaya, emeklilerin sosyal ve ekonomik refahını artırmak için çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirterek, bu protokollerin tüm taraflara hayırlı olmasını diledi.

Altında Fed sonrası yeni rekor Altında Fed sonrası yeni rekor

BKM Genel Müdürü Ozan Deniz, PTT’nin katkıları ve kurumlar arası işbirliği sayesinde emeklilere TROY kart sağlanmasında ve indirimlerde daha destekleyici olacaklarını ifade etti.

PTT Genel Müdürü Gülten ise, SGK ve TROY ile yapılan işbirliğiyle emeklilerin yaşamlarını kolaylaştıran hizmetlerin sunulmaya devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi