TCMB'den döviz hesaplarına hamle: Faizleri indirdi TCMB'den döviz hesaplarına hamle: Faizleri indirdi

Son yıllarda otomobil endüstrisinde çığır açan teknolojilerin Çin ve ABD'den gelmesi Avrupa kamuoyunda tartışma konusu olurken Volkswagen, 300 bin kişiye istihdam sağladığı Almanya'daki bazı fabrikalarını kapatacağını duyurdu. Volkswagen, yeniden yapılandırmanın şirketin rekabet gücünü artırmaya yönelik kısa vadede gerekli yapısal düzenlemeleri gerçekleştirmek için yeterli olmadığını belirterek mevcut durumda araç ve parça üretim tesislerinin kapatılmasının kaçınılmaz olduğunu açıkladı. İş güvencesini sonlandırdığını duyuran Alman üretici daha önce bu konuda tüm önlemlerin İşçi Konseyi ile değerlendirileceğini bildirmişti.

Alman otomobil üreticileri, enflasyonist baskılar, yüksek enerji maliyetleri, Avrupa'daki yavaş ekonomik büyüme, yükselen aşırı sağ ve Çinli otomobil üreticilerinin yanı sıra Tesla'nın rekabetiyle karşı karşıya kaldı.
Elektrikli araçlara geçiş, Almanya'nın otomotiv sektörü için ülkede ve Avrupa Birliği (AB) nezdinde çeşitli düzenlemeler ve ham madde tedariki nedeniyle zorlu olmayı sürdürüyor. Sektör, batarya teknolojisine büyük yatırımlar yaparken artan maliyetlerle boğuşmak zorunda kalıyor.

300 bin kişiye istihdam sağladığı fabrikayı kapatıyor

Volkswagen, geçen hafta yaklaşık 10 milyar euro tasarruf ve maliyet azaltma önlemleri kapsamında 87 yıllık tarihinde ilk kez, yaklaşık 300 bin kişiye istihdam sağladığı Almanya'daki bazı fabrikalarını kapatmayı değerlendirdiğini açıkladı.

Dünyanın en büyükleri arasında yer alan Bosch ve Continental gibi Alman otomobil tedarikçileri ve diğer Avrupa otomotiv üreticileri, hem marjlar hem de talep düştüğü için on binlerce kişiyi işten çıkarma yoluna giderken, 1994'te bir iş güvencesi anlaşması imzalayan Volkswagen, istihdamı azaltamadı.

Kaynak: Haber Merkezi