3 ilde orman yangını çıktı. İlk yangın haberi Bursa'dan geldi. Orhaneli ilçesinin Topuk mevkisinde saat 15.00 sıralarında çıkan yangının fark edilmesi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, karadan 18 arazöz, 48 araç ve 230 personelle söndürme çalışmasını yürütüyor.

Havadan yapılan çalışmalara ise 4 helikopter ve 4 uçak destek sağlanıyor. Ekipler, yerleşim yerlerine uzak, rüzgarın da etkili olduğu bölgede yangını söndürmek için yoğun çaba sarf ediyor.

Antalya'nın Aksu ilçesi Hacıaliler Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda da saat 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Ekiplerin çalışmasının ardından kontrol altına alınan yangın, yaklaşık 5 hektar ormanlık alana zarar verdi.İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Alevlere Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 helikopter, 2 yangın söndürme uçağı, 12 arazöz ve 2 ilk müdahale aracı ile çok sayıda orman işçisiyle müdahale edildi.

Tahliye sorularına Candan kardeşten yanıt Tahliye sorularına Candan kardeşten yanıt

Muğla'nın Milas ilçesi Alaçamlar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda da saat 15.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın başladı.

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait hava ve kara araçları sevk edildi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için çalışması sürüyor.

Editör: Şehir Gazetesi