Son dönemde, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün uygulamasına olan ilgi hızla artıyor.Türkiye genelinde, yeni bir trafik düzenlemesi kapsamında sürücü belgesi taşıma zorunluluğu kaldırıldı. Şu anda, bu uygulamadan yararlanan vatandaşların sayısı 6 milyon 275 bini geçti.

Sürücü belgesi bilgileri artık kimlik kartında

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, "Hayat Kimliğinle Kolay" adlı uygulama sayesinde sürücü belgesi bilgilerini artık T.C. kimlik kartlarına entegre etti.Bu uygulama ile birlikte sürücü belgesi bilgileri T.C. kimlik kartınıza yüklendi ve böylece iki ayrı kart taşıma zorunluluğu ortadan kalktı. Trafikte sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu da sona erdi, yeni tip kimlik kartınızı yanınızda bulundurmanız yeterli olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özel ABD yolcusu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özel ABD yolcusu

Hayat kimliğinle kolay uygulamasının detayları

21 Eylül 2020'de başlatılan "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulamasıyla, yeni nesil sürücü belgesi bilgileri elektronik kimlik kartlarında bulunan çipe entegre ediliyor.Bu sayede kimlik kartını yanınızda taşıyan vatandaşlar, trafikte sürücü belgesi bulundurma zorunluluğundan kurtulmuş oluyor.Yeni tip sürücü belgesi ve yeni nesil kimlik kartına sahip olan herkes, nüfus müdürlüklerine başvurarak bu uygulamadan yararlanabilir.Yeni tip sürücü belgesi olanlar, yeni nesil elektronik kimlik kartı başvurusu sırasında, yeni nesil kimlik kartı sahipleri ise sürücü belgesi başvurusu sırasında bu hizmetten faydalanabilirler.Tüm bu işlemler ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarının işletim sistemi, başvuru sistemleri ve basım sürecindeki yazılımlar, İçişleri Bakanlığı mühendisleri tarafından yerli ve milli olarak geliştirildi.

Kaynak: Haber Merkezi