Türk Telekom CEO'su Ümit Önal son günlerde kullanıcıların artan fatura şikayetlerine ilişkin, "Vatandaşlarımız markete her gittiğinde küçük küçük zamlarla karşılaştılar. Ancak bizim sektörümüzde yıllık taahhütler var. Sosyal medyaya yansıyan şekliyle yüzde 200'ü, 300'ü bulan zamlar doğru değil. 4 kişilik bir ailenin ayda 5-8 damacana su tükettiğini düşünürsek ve bir alegori yaparsak ‘Türkiye'de internet tarifeleri sudan ucuz’ demek yanlış olmaz" ifadelerini kullandı.

Türk Telekom yılın ikinci çeyreğine ilişkin finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı.

Buna göre Türk Telekom'un 2024'ün ikinci çeyreğinde konsolide gelirleri yıllık bazda yüzde 4,4 artışla 33 milyar liraya çıktı. Yılın ilk yarısında ise konsolide gelirler yüzde 5 yükselerek 63,2 milyar TL oldu. Şirket ikinci çeyrekte 1,4 milyar lira net kâr açıkladı. Net kâr ilk 6 ayda ise 2,5 milyar lira oldu.

TCMB'den döviz hesaplarına hamle: Faizleri indirdi TCMB'den döviz hesaplarına hamle: Faizleri indirdi

Türk Telekom’un FAVÖK’ü yılık bazda yüzde 22,2’lik sağlam reel artışla 23,9 milyar TL oldu. FAVÖK marjı ise geçen yılın aynı dönemine göre 530 baz puan iyileşme göstererek yüzde 37,8 olarak gerçekleşti.

Türk Telekom, son on iki ayda 1,9 milyonu aşan mobil faturalı net abone kazanımı ile tarihi bir rekor seviyesine ulaştı. Türk Telekom’un 2024 ikinci çeyrek itibarıyla toplam abone sayısı ise 52,6 milyona çıktı.

"İmtiyaz sözleşmesi için hazırız"

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal ise CNBC-e'ye verdiği röportajda şirketin performansına dair değerlendirmelerde bulundu.

Kaliteli altyapılarına vurgu yapan Önal, merakla beklenen imtiyaz sözleşmesinde gelinen noktaya ilişkin, "Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yıl bitmeden imtiyaz sözleşmesi meselesini çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini söylemişti. Bu bizim için dönüm noktası. Geçtiğimiz günlerde Özelleştirme İdaresi hem değerleme açısından hem de ödeme biçimi ile ilgili bize temel dayanak teşkil edecek çalışmayı Hazine ve Maliye Bakanlığı'na sundu diye biliyoruz. Önümüzdeki günler imtiyaz konusundaki gelişmeleri ivmelenmiş bir şekilde göreceğimiz bir dönem olacak" ifadelerini kullandı.

Ortak altyapı isteyenlere eleştiri

Ümit Önal, Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) sahip olduğu Turkcell ve Türk Telekom’un birleşmesine yönelik bir gündemleri olmadığını da söyledi.

Ümit Önal, ortak altyapı isteyenleri de eleştirerek, "Şimdiye kadar neredeyse fiber altyapının büyük bölümünü yapmış bir şirket olarak diğer şirketlerin ortak altyapı taleplerini 'Türk Telekom'un altyapısına çökme' hamlesi olarak görüyoruz" dedi.

"Türkiye'de internet tarifeleri sudan ucuz"

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal son günlerde kullanıcıların artan fiyat şikayetlerine de cevap verdi.

Cevabında yüksek enflasyonun altını çizen Ümit Önal, "Vatandaşlarımız markete her gittiğinde küçük küçük zamlarla karşılaştılar. Ancak bizim sektörümüzde yıllık taahhütler var. Sosyal medyaya yansıyan şekliyle yüzde 200'ü, 300'ü bulan zamlar doğru değil. Ancak yıllık taahhütler kapsamında enflasyon hesabı ile elbette yenileme dönemlerinde tüketiciler zamlarla karşılaşıyor. Biz burada da tüketicileri mağdur etmemeye çalışıyoruz. Fiyatlar Avrupa'nın çok altında. Hatta Irak'ta bile çok daha pahalı tarifeler.

Bugün Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin ayda 5-8 damacana su tükettiğini düşünürsek ve bir alegori yaparsak 'Türkiye'de internet tarifeleri sudan ucuz' demek yanış olmaz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi