Hollanda merkezli sigorta devi NN Group, 2009 yılında girdiği Türkiye pazarından çıkma kararı aldı. Şirket, Türkiye’deki operasyonlarını Zurich Türkiye'ye satmak üzere anlaşmaya vardığını duyurdu. 11 ülkede faaliyet gösteren NN Group, bu kararı kapsamlı bir değerlendirme sürecinin ardından aldı.

NN International Insurance CEO'su Frank Eijsink, satış kararının yerel müşteriler, çalışanlar ve diğer paydaşlar açısından en uygun adım olduğunu belirtti. Şirketin resmi açıklamasında, işlemin Rekabet Kurulu ve düzenleyici otoritelerin onayına tabi olduğu ve 2025'in ilk çeyreğinde tamamlanmasının beklendiği ifade edildi.

İster giriş katta oturun, ister çatı katında: O ücret zorunlu oldu İster giriş katta oturun, ister çatı katında: O ücret zorunlu oldu

NN Group’un Türkiye iştirakı olan NN Hayat ve Emeklilik’in faaliyetlerinin grup genel sonuçlarına sınırlı bir etkisi olduğu da duyuruda vurgulandı. 2009'dan beri Türkiye'de emeklilik, hayat sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası ürünleri sunan NN Group’un, Türkiye'deki 406 bin müşterisi ve 203 çalışanı bulunuyordu. Ayrıca, NN Hayat ve Emeklilik, 2023 yılının başında otomatik katılım portföyünü Fiba Emeklilik’e devretmişti.

NN Group, özellikle Hollanda ve Avrupa'da faaliyet gösteren, ayrıca Japonya’da da operasyonları olan bir sigorta devi olarak biliniyor.

Kaynak: Haber Merkezi