Faiz kararı öncesi dikkat çeken Fed analizi Faiz kararı öncesi dikkat çeken Fed analizi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Teğmenlerin yemini hakkında yeni bir açıklama yapmayan Erdoğan, bir kez daha hedefinin enflasyonu tek haneye düşürmek olduğunu söyledi. 

Erdoğan "Muhalefet neyle uğraşırsa uğraşsın, bizim gündemimizde enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmek, hayat pahalılığını sona erdirmek var" dedi.

Enflasyon 58 aydır çift hanede

Son açıklanan TÜİK verilerine göre, yıllık enflasyon 2024 Ağustosta yüzde 51,97 olarak gerçekleşti. En son tek haneli enflasyon ise 2019 Ekim'de yüzde 8,55 ile görülmüştü. TÜİK verilerine göre enflasyon tam 58 aydır çift haneli olarak açıklanıyor.

Diğer yandan 2024 yılına ait yıllık enflasyon verileri ise sırasıyla yüzde 64,86, yüzde 67,07, yüzde 68,50, yüzde 69,80, yüzde 75,45 yüzde 71,60, yüzde 61,78 ve yüzde 51,97 olarak açıklandı.

CHP'ye Dilruba tepkisi

Öte yandan Erdoğan, verdiği sokak röportajındaki sözleri nedeniyle 18 gün tutuklu kalan Dilruba Kayserilioğlu'nun CHP'nin etkinliğinde protokolde yer almasını da eleştirdi. 

Erdoğan, şunları söyledi:

Sorumlu siyaset anlayışına her zamankinden fazla ihtiyaç duyuyoruz. Muhalefet başta olmak üzere tüm siyasi partilerden sağduyuyu önceleyen tavır bekliyoruz.

CHP lideri Sayın Özel'in millete bir özür borcu olduğuna inanıyoruz. 'Değiştik' dediler, 'normalleştik' dediler ama millete ve 28 milyonun iradesine hakaret eden bir şahsı 30 Ağustos'ta 'onur konuğu' olarak baş köşeye oturttular. İnsanda biraz mahcubiyet duygusu olur. İnsanda biraz hakaret ile düşünceyi ayıracak kadar feraset olur.

Kaynak: Anadolu Ajansı